Waarom is uw matras reinigen noodzakelijk

Waarom is uw matras reinigen noodzakelijk: Uit diverse onderzoeken is gebleken dat een matras het meest vervuilde object is in huis!

Een paar feiten:

  • Gemiddeld besteedt u 7-8 uur per dag aan slapen en kinderen tot 16 jaar zelfs meer.
  • Een matras bevat na 6 maanden tussen de 500.000 en 2 miljoen huisstofmijten en andere micro-organismen.
  • Deze huisstofmijt produceert tijdens een normale levenscyclus 200 keer haar eigen gewicht aan uitwerpselen (het zijn niet de huisstofmijten maar de uitwerpselen die allergische klachten kunnen veroorzaken).
  • U verliest per jaar gemiddeld 150 liter transpiratievocht wat in het matras terecht komt.
  • Per jaar verliest u ca. 500 gram aan huidschilfers die in het matras terecht komen.

Elke dag is men bezig met persoonlijkehygiëne en de hygiëne in en rond het huis, echter vergeet men het matras! Dit kan zich uiten in vervelende irritaties tot ernstige klachten zoals: jeuk, lopende neus, niezen, eczeem, tranende ogen of astma. De nachtrust wordt verstoort, wat ook de rest van de dag beïnvloedt. U slaapt toch ook liever in een gezonde en frisse omgeving?

In tegenstelling tot het beddengoed, kun je matrassen niet wassen. Goed nieuws! Vanaf nu kunt u uw matras intensief laten reinigen door Matrasstomerij.

Wij reinigen met ons speciaal ontworpen, unieke, draagbare reinigingssysteem dat zorgt voor een intense dieptereiniging en de verwijdering van o.a. huisstofmijt uitwerpselen, huidschilfers, transpiratievocht, huisstofmijt, schimmels en bacteriën. Deze onaangename boosdoeners zitten niet alleen op, maar ook diep in het matras die alleen professioneel kunnen worden verwijderd. In combinatie met onze intense stoomreiniging kunt u weer vertrouwen om een hygiënisch schoon matras. Optioneel bieden wij de mogelijkheid tot vlekbehandeling. Wil u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!